IDA-SERINE

Instruktør på alle barnepartiene fra 8-12 år og på alle ungdomspartiene. 

Bakgrunn: Ida-Serine har vært en del av Diorama siden første øvelse i 2007. Hun var medlem i mange år før hun tok en liten studiepause og kom tilbake som instruktør i 2016. Idas største interesse og fulltidsjobb er musikal. 

Største forskjellen fra da Ida startet og frem til nå er blant annet antall medlemmer. Det har minst firedobles seg fra første øvelse. Så har Diorama egne lokaler som hun var med på å utvikle noe hun synes er gøy. Produksjonene er blitt mye større og flottere, noe som er naturlig, men stas. Hun påpeker at kjerneverdiene til Diorama fortsatt er de samme 16 år senere. «Hvert barn skal bli møtt der de er og det bor en stjerne i alle. Det har vært med siden starten og det er veldig fint» sier Ida.

Ida har stått en del på scenen selv før hun ble instruktør. Hun har blant annet spilt Fugleskremselet i Trollmannen fra Oz, hennes første store rolle. Hun har også spilt Lily, den dumme dama som prøver å lure Annie.

Ida har mange fine minner backstage og på øvelse. Hun husker spesielt godt da hun fikk tilbudet om å starte på «øvet». Det var ikke et parti man kunne melde seg på, det var et parti man ble spurt om å være med på. Da hun ble spurt så synes hun det var skikkelig kult og stas fordi det var noe hun hadde ventet på veldig lenge.

«Det beste med Diorama er bredden vår. Og at vi har plass til alle uansett bakgrunn og ferdigheter fra før av. Jeg mener at Diorama er veldig gode på å møte barna der de er og gi de utfordringer de trenger som passer hver enkelt.» Ida synes det fineste med å jobbe som instruktør er å få være med barna. Hun synes det er så fint å se barna ha mestring på scenen, men hun trekker frem vanlige øvelser som minst like viktige. «Alle vanlige øvelser er høydepunkt. Det er bare så hyggelig å få være med alle barna hver uke. Også er det alltid gøy i starten av et nytt prosjekt når vi deler ut manus, musikken er ny og alle er så gira for en ny musikal. Ny koreografi synes jeg også er veldig gøy.»

Til slutt lurte vi på hva Ida sin favorittverdi til Diorama er. «Jeg er veldig glad for at alle barn er like mye verdt. Alle instruktørene vi har ser hvert enkelt barn uavhengig av ferdigheter. Og vi er stort sett minst to instruktører på hvert parti som gjør det enklere at alle barn blir sett. Alle barn er like viktige og det er jeg veldig glad for at vi setter så høyt.»

Diorama er evig takknemlig for Ida. Både hvordan hun har kontroll på alt, men også hvordan Ida er som instruktør.

Categories: InstruktørerNyheter