Instruktør på ballett- og danse-klassene er danser og musikalartist Rein Oskar Evensen, han kommer fra Hamar, men han har ikke alltid vært interessert i dans og musikk.

Rein Oskar begynte å spille gitar da han var 12 år, og startet smått med å spille og synge for seg selv. Han sang mye i kor og så for seg at han kanskje kunne bli popstjerne! Han startet på musikklinja med sang som hovedinstrument og det var først etter videregående at han begynte med musikkteater.

Oskar har nemlig en bachelor fra Musikkteaterhøyskolen og en bachelor i dans fra Kunsthøyskolen i Oslo. Selv om han ikke alltid har sett for seg at han skulle bli musikalartist så har han alltid hatt lyst til å stå på scenen!

Han har erfaring som utøvende kunstner fra blant annet Dyreparken i Kristiansand, han har også koreografert og utviklet egne danseprosjekter i Oslo. Høsten 2022 og våren 2023 har Rein Oskar vært å se på Folketeateret i musikalen Matilda.
Der spiller han storebroren til Matilda, den mindre intelligente gutten Michael. Rein Oskar synes det har vært så gøy å spille i Matilda, og han har trivdes veldig med rollen. Det er kun noen få forestillinger igjen, så om du ikke har sett forestillingen enda så er det virkelig på tide! Siste forestilling er 25. mars.

I tillegg til å stå på scenen selv, så er er han som tidligere nevnt instruktør på ballett- og danse-klassene hos Diorama. Som pedagog har han erfaring med undervisning i aldersgruppen fra 4-20 år. Han synes det beste med å jobbe som er instruktør er relasjonen han får med barna og ungdommene. Vi spurte om han har oppdaget noe nytt ved seg selv etter han ble instruktør og han trekker frem nettopp det at han kommer så godt overens med barn, og at han trives veldig godt i instruktørrollen. Rein Oskar koreograferte i Dioramas forrige ungdoms-produksjon. Dette sier han om å få jobbe med dioramaungdommene; “Det beste med FAME var å få jobbe med så dyktige ungdommer!”

Tilslutt lurte vi på hva hans favorittmusikal er, han var veldig usikker, men han synes Newsies, West Side Story og Wicked hadde vært utrolig spennende musikaler å spille i!

Categories: Nyheter