NIKLAS MELAND

Instruktør på barneteater 8-12 år parti 3 og 5, musikalfordypning 1 og ungdomsteater 1.

Bakgrunn: Niklas er 24 år. Han har gjort litt av hvert. Niklas har gått på skole i Sverige, vært reiseleder i Spania, studert i Elverum og nå jobber han i barnehage. Han er et «ja-menneske» og både store og små setter stor pris på alt han gjør! 

Niklas starta omtrent i 2008. Vet ikke nøyaktig når, men han har vært her i en del år. Niklas har lært enormt mye om seg selv på disse årene. Han har blitt en bedre menneskekjenner fordi han har gått her. Niklas er også overbevist om at skolehverdagen ble enklere fordi han har gått her. «Skolepresentasjoner har gått mye lettere. Både fordi jeg har kunnet improvisasjon, men også fordi jeg ikke har vært redd for å snakke foran andre mennesker.»

Niklas har gjort mye forskjellige roller. Han har spilt Charlie i Oliver Twist, Lurch i Addams Family, Løven i Trollmannen fra Oz, Tyrone i FAME og Esel i Shrek for å nevne noe. Lurch var den kuleste men også mest utfordrende rollen. Niklas synes det var gøy å gå rundt og bare si «ARGH». Det var allikevel utfordrende for han hadde en veldig fin, men vanskelig sang på slutten av stykket. Høydepunktet til Niklas på scenen var å spille Tyrone i FAME. En rolle med masse dybde, og krevende koreografier. 

Mange av Niklas sine beste minner er på scenen, men samtidig vil han si at noe av det fineste er alle øyeblikkene som skjer bak scenen. Han trives med ommøblering av kulisser, og flytte rundt på store elementer uten å kommunisere (for man er stille bak scenen). Samholdet synes Niklas er det beste med Diorama. Det er mennesker i alle mulig aldere, og man kan snakke med alle. Han synes også det er så fint at barna sier hei om han møter de et annet sted enn i studio. 

Niklas synes å få være med barna er noe av det beste med å jobbe som instruktør. «Jeg får lære de masse nytt, og samtidig ha det kjempe gøy med de. Det er viktig for meg hvordan vi møter og snakker til barn og unge. En av verdiene vi har er at vi ser alle og det er veldig viktig for meg. Jeg bryr meg om hver enkeltperson, noe Diorama står veldig for også.» 

Det neste året skal han bruke på å ta kurs for å utvikle seg enda mer innenfor alt som kan være nødvendig på scenen. F.eks. lyd og lys, og pyro. Men frykt ikke, Niklas kommer fortsatt til å være hos Diorama!

Niklas er instruktør, vaktmester, improhelt, kulissmaker og mye mye mer. Niklas er rett og slett helt rå!

Categories: InstruktørerNyheter