Warning: The magic method Visual_Form_Builder::__wakeup() must have public visibility in /home/dioramrx/public_html/wp-content/plugins/visual-form-builder/visual-form-builder.php on line 68

Warning: The magic method Visual_Form_Builder_Form_Display::__wakeup() must have public visibility in /home/dioramrx/public_html/wp-content/plugins/visual-form-builder/public/class-form-display.php on line 35
Daniel Winther Theodorsen - Diorama

DANIEL WINTHER THEODORSEN

Instruktør for barneteater 8-12 år, Dioramas improekspert og medlem av Dioramas ungdomsteater

Bakgrunn: Student på masterprogrammet til Grunnskolelærer 1-7, i tillegg til å være konfirmasjonsleder i Kurland Kirke. Var finalist i NM i improteater i 2018, hvor han tok en strålende fjerdeplass. Sunget på div konserter og gjort mange ulike musikalske oppdrag. Har spilt roller som Morten Skogmus i Hakkebakkeskogen, Archie i Thirteen the Musical og Eselet i Shrek.

Daniel er en av de ekte Dioramaveteranene, han startet på barneteater da han var 7 år. Som 19-åring begynte han selv å undervise barneteater, særlig improteater er en favoritt – både hos ham og hos barna. Og det er nettopp dette han trekker fram når han blir spurt om hva han synes er morsomt i jobben som instruktør: «Hvis jeg skulle velge bare ett element, så må det være den konstante masinga om vi kan ha impro/minus manus. Det er ingenting som gleder meg mer enn å se flammen barna har for teaterlek. Det inspirerer meg i mitt arbeid som instruktør å se kreativiteten og gleden barna utstråler når de fremfører. Ikke bare i impro, men også i gruppearbeid på øvelser og selvsagt på forestillinger. Det at barna er så entusiastiske og engasjerte gjør jobben min som instruktør interessant, inspirerende, og motiverende.»

Musikal står imidlertid også høyt på rangstigen, og Daniel trekker selv fram deltakelsen i musikalen «Shrek» som et høydepunkt i egen skuespillerkarriere: «Den rollen krevde utrolig mye fra meg som skuespiller, med tanke på  karakterbygging og energibruk. For ikke å glemme at Esel er en utrolig morsom rolle med mange rare ting for seg. Eneste ulempen var kanskje den intense varmen inni drakta.»

Som barn var Daniel stille og sjenert, og han takker årene i teateret for trygghetene han har utviklet: «Diorama har betydd alt for meg. Diorama har vært med på å forme den personen jeg er i dag. Fra å gjemme seg i hjørnet på første trening, til å bli så utadvendt det går an å bli, fra å snakke fort og utydelig til å snakke saktere og forståelig. Diorama har også vært til stor hjelp på skolefronten når det kommer til muntlige vurderinger og improvisasjon.»

Daniel har vært med fra Dioramas oppstart, og mye har endret seg på de 13 årene: «Vi har fått eget lokale, noe som er sykt kult. I tillegg har vi flere instruktører som gjør at vi har flere partier. Likevel, har vi tatt med oss den gode gamle Dioramasjela videre inn i nåtiden og Diorama musikalteater. Om 10 år ser jeg Diorama med et enda større lokalet med plass til flere partier og barn. Jeg ser også barn som har utviklet seg til fantastiske gode ungdommer som sprer Dioramasjelen med hverandre og til hele området.» Det er nemlig miljøet i Diorama som har spesielt viktig for Daniel:

«Vi har et utrolig fellesskap. Her snakker vi en salatbolle med fantastiske med-instruktører og fantastiske barn og ungdommer som leverer gang på gang.»

Categories: Nyheter