Diorama har fått rettighetene til «Thirteen the Musical»

Det handler om den vanskelige puberteten og kampen for popularitet og riktige venner i «Thirteen the Musical».

Når Diorama Sang Dans og Drama setter opp musikalen i oktober neste år, er det første gangen den spilles i Norge, kan Wanja Therese Engdal og Anne Mari Elvestad fortelle.

– Har et budskap

– Vi er veldig stolte over å ha fått rettighetene fra London, sier de to Diorama-lederne.

– Dette er en viktig musikal. Den har et budskap og sier noe om at man må være seg selv, sier de, og legger til at musikalen var den som for alvor gjorde Ariana Grande kjent. Her er det bare ungdomspartiet som skal få boltre seg på Sarpsborg scene.

– Vi gleder oss veldig. Philip Bøckmann blir musikalsk ansvarlig og Sandra Miller fra Bårdar skal ha koreografien.

– Det er en utfordring å sette opp en ny musikal, men heldigvis er ikke kostymer noe problem denne gangen. Barna og ungdommene i stykket bruker stort sett vanlig ungdomstøy, forteller Anne Mari Elvestad. og minner om at da Oliver ble satt opp, så måtte man i gang og sy alle de 300 kostymene som skulle brukes.

Tradisjonelt

Diorama har mer på planen. Allerede i april skal de 200 teaterbarna og – ungdommene i alderen tre til 30 år, sette opp Hakkebakkeskogen.

– Vi har tro på tradisjonelt teater – og dette er en forestilling vi har satt opp – med hell – for fem år siden, sier Wanja Therese Engdal.

– Karakterene er så sterke, og folk vil ha denne forestillingen sånn som de kjenner den, uten noe jåleri, legger Anne Mari Elvestad til.

Diorama Sang Dans og Drama opplever stor pågang, og lederne vil korte ned ventetidene.

– Nå kan vi få til et lite kutt, fordi de som skulle starte i ungdomsteateret på slutten av året, får begynne allerede i januar. Det betyr at vi kan ta inn noen ekstra barn, sier de to teatersjefene.

JUBILERER: – Vi ønsker å feire tusenårsjubileet på vår måte, med to oppsettinger, sier Wanja Therese Engdal (t.v.) og Anne Mari Elvestad i Diorama. foto: Marte-Kari melkerud

JUBILERER: – Vi ønsker å feire tusenårsjubileet på vår måte, med to oppsettinger, sier Wanja Therese Engdal (t.v.) og Anne Mari Elvestad i Diorama. foto: Marte-Kari melkerud

Categories: Nyheter