Dioramas Tuva har tidligere i sommer spilt i «Den Hvite Dame».

I sommer har Tuva vært en aktiv del av oppsetningen «Den Hvite Dame» på Fredriksten Festning i Halden. Som ensemble så hadde hun ikke bare en rolle, men flere forskjellige. Hun har vært blant annet monster, barnearbeider, soldat og fin dame.

Det er noe jeg synes er kjempemorsomt. Det er mange hurtigskift bak scenen. Jeg synes ensemble-roller er veldig morsomme og lærerike å ha, både fordi jeg får bryne meg på mange forskjellige karakterer og fordi jeg får danse masse.

Den hvite dame er en familiemusikal som handler om Jenny og Jakob som drar tilbake i tid for å løse mysteriet om den hvite dame. De spiller på en scene med 3 etasjer, og deler av festningen blir også brukt som kulisser. Forestillingen inneholder masse bra musikk, og mange flinke dansere og skuespillere. 

 I 2017 var jeg understudy for hovedrollen, Jenny, spilte barnearbeider og var en del av ensemblet, og i år spurte de om jeg ville bli med igjen.

Tuva begynte med teater da hun var rundt 8 år gammel. Helt siden da har hun vært både dedikert og fokusert. Hun tar ansvar, og er svært moden, til tross for sin unge alder. Tuva har vært talentfull siden hun var liten, i tillegg er hun hardtarbeidende. En heldig kombinasjon. Det er ikke bare én ting Tuva liker med å spille teater, det er heller mange ting som settes sammen og gjør det til en bra opplevelse. 

Det er veldig gøy å få spille noen andre, og å lage sin egen karakter, og det er spesielt gøy når man får gjøre det blant mange andre flinke skuespillere.

Tuva forteller at det har vært veldig gøy å få være med på Den Hvite Dame. Det blir annerledes når man er med på noe utenfor teatergruppa man har gått på i mange år. Man møter mange nye mennesker, som også gjør ting på andre måter, og man lærer masse.

Det er mange forestillinger Tuva har likt å spille i, Thirteen the Musical er en av favorittene. Hun synes det er morsomt med en forestilling med karakterer og situasjoner som hun kan kjenne seg igjen i. 

Når jeg blir eldre har jeg selvfølgelig lyst til å bli musikalartist, eller noe innenfor musikk, dans og drama.

Stå på, Tuva! Vi har troa på deg.

Categories: Nyheter