[ezcol_1half]

Taket løftet seg da Diorama Sang Dans og Drama fremførte “Det går et festtog gjennom landet” på Sarpsborg Scene. I følge låtskriver Carl-Andreas Næss er Diorama første barneteater som har presentert sangen som ble skrevet til grunnlovsjubileet i 2014. Og det var virkelig feststemning da 150 bunadskledde barn løftet det norske flagget under torsdagens sommershow.

Denne gangen var det Christine Sørensen Eriksen som hadde overordnet kunstnerisk ansvar for barneteateret, mens Dioramas ledere, Wanja Engdal og Anne Mari Elvestad, overvar det hele fra salen.

Og det skortet ikke på gåsehud og tårevåte øyne. Som ledere var det stort å kunne ta ett skritt tilbake, nyte og oppleve denne fantastiske gjengen. Vi jobber hele tiden for å videreutvikle og se hvert barn, og dette var et ledd i dette arbeidet. Nye instruktører ser barna med andre øyne, samtidig som det er helt annerledes å se et show man ikke har vært med i opptakten til. Når man ikke vet hvordan det skal være, vet man heller ikke om noe ikke går som planlagt. 🙂

Alt gikk imidlertid som planlagt, og det var et variert show de 400 publikummerne fikk presentert. På scenen viste 4-6 år at de kan både synge, danse og prate alene. De imponerte både liten og stor med klokkeklar sang, energisk dans og tydelig tale. Ekstra morsomt var det å se barnas reaksjon da de fikk respons fra publikum. Latter og trampeklapp gjorde at barna strålte enda mer da de gikk av scenen. Enkelte ville heller ikke av. 🙂

Showdans- og hip hop-gjengen viste stor variasjon med koreografi til Frank Sinatra og Pink Panther. Rekruttene viste utdrag fra Sound og Music, og for mange var dette et første møte med scenen. Da er det imponerende at alle snakket alene!

Barneteateret, med Christine S. Eriksen i spissen, hadde valgt å konsentrere seg om klassiske barnesanger denne gangen. Vårvise, Indianer Cowboy og Musikk ble fremført til stor glede for de mange fremmøtte.

Med dette showet ønsker Diorama god sommer. Til høsten venter nye Snøhvit og de syv dvergene, som har premiere på Sarpsborg Scene 26. november.

 

[/ezcol_1half]

[ezcol_1half_end]

Cup Song Snart blir jeg majestet New york

[/ezcol_1half_end]

Categories: Nyheter