FRA SARPSBORG SCENE TIL NATIONALTHEATERET

09kulhakkebakkeskogendiorama2911.februar 2016 skrev Sarpsborg Arbeiderblad om Liam Saunders Solbjerg, et
av Norges største kunstløptalenter på guttesiden. Våren 2015 valgte Liam imidlertid å legge opp som kunstløper, året før ungdoms OL hvor han kunne vært deltaker.

Høsten 2015 begynte Liam på Diorama Sang Dans og Dramas ungdomsteater og fordypningsparti. Han startet scenekarrieren som ”Speilet” i Snøhvit og de syv dvergene november samme år, og i april 2016 storspilte han i hovedrollen som Mikkel Rev i Dioramas framføring av Hakkebakkeskogen. Kritikkene var gode, og i publikum ble nivået sagt å holde ”Nationaltheater-standard.”

Spesielt stas er det derfor at Liam blir å se nettopp på Nationaltheateret høsten 2016. Liam er en av over 900 barn og ungdom som var påmeldt til audition på Reisen til Julestjernen som skal vises på Hovedscenen. Av de 900 ble 120 innkalt til audition, og Liam ble plukket ut som en av 36 som kom gjennom nåløyet.

Den unge skuespilleren får en hektisk høst, da han også har hovedrollen i Dioramas hovedproduksjon, Broadway-musikalen Thirteen the Musical. Det er første gang musikalen settes opp i Norge, og det er kjempe spennende å kunne jobbe med stoffet som bidro til popstjernen Ariana Grandes gjennombrudd. Musikalen tar for seg de evigaktuelle temaene popularitet, det å ha de rette vennene, kjærlighet, løgn og sjalusi. En fantastisk ungdomsmusikal spekket med store ensemblenummer og fengende popmusikk.

Skuespiller Philip Bøckmann er med som musikalsk ansvarlig, og koreografien lages av Sandra Miller, utdannet danser fra Baardar Akademiet.

Thirteen the Musical har premiere på Sarpsborg Scene 13. Oktober 2016.

Billettsalget starter 13. Juni.

Categories: Nyheter