FRIDA KRAFT

Instruktør på alle ungdomspartiene med ansvar for sanginnstudering.

Bakgrunn: Frida er 20 år. Hun gikk på musikklinja på Greåker med piano som hovedinstrument. Hun har også gått et år på Toneheim Folkehøyskole med fordypning i piano. Selvom Frida er rå på piano så er det ingen tvil om at hun også er god på sang, dans og skuespill.

Frida startet nemlig på Diorama da hun var 5 år gammel. Da Frida starta så hadde hun ikke noe spesiell kjærlighet for teater og det er forskjell fra hvordan det er nå. Nå har hun både kunnskap om musikal, og det er også en viktig del av livet hennes.

Frida har spilt i mange forestillinger. Hun har hatt roller som Morticia i Addams Family, Pinocchio i Shrek, både Brooke og Serena i Legally Blonde og Heksa fra Vest i Trollmannen fra Oz. Den største utfordringen var å spille Brooke i Legally Blonde. Da måtte hun ha masse kondisjon, og faktisk klare å synge rent samtidig som hun hoppet hoppetau og spilte skuespill. Morticia var også en utfordring fordi hun skulle ha en monoton stemme og livløst ansikt, men fortsatt formidle tanker og følelser. 

Et fint minne Frida har fra Diorama er prøveperioden til Legally Blonde. Forestillingen hadde vært utsatt i en evighet på grunn av korona og alle var så gira for å endelig kunne gjøre musikalen. «Det var intense, men to veldig fine uker før premiere. Vi var sammen hver dag og jobbet mot et felles mål som var veldig gøy. Ungdomsteateret ble enda mer samla som en gruppe. Vi hadde det hektisk, men samtidig så klarte vi å ha det utrolig morsomt også.» 

Frida synes det beste med Diorama er at vi er en stor gjeng. Alle har en felles interesse som man brenner for. Hun setter pris på måten alle løfter hverandre opp og spiller hverandre gode.

Frida har veldig stor interesse for musikk, så hun synes noe av det beste med å jobbe som instruktør er å få lov til å få det ut gjennom kor på ungdomsteateret. Hun synes det er kult at ungdommene har lyst til å lære av henne fordi de er så gode. «Det er gøy å lære utfordrende stemmer til en gjeng med så mye kompetanse for da låter det så kult når vi har forestillinger på Sarpsborg Scene. Det er gøy at vi kan jobbe sammen og at alle stemmene trengs for å høres så bra ut.» 

Diorama er takknemlig for Frida sin kunnskap og hennes evne til å lære bort stemmer. 

Categories: InstruktørerNyheter