Endelig er høstens timeplan for alle tilleggskurs klar. I høst kan du velge mellom Barneballett, Jazz og Ballett, Improteater og Musikalfordypning.

Barneballett og Jazzdans

Klassisk ballett anses som å være den grunnleggende teknikken i alle danseformer. Ballett utvikler kroppsbeherskelsen, musikaliteten og gir musklene styrke og smidighet.  Klassisk kompetanse er en klar fordel også i musikal, og vi ønsker derfor å øke våre medlemmers kunnskap. På den måten styrkes medlemmene som scenekunstnere og artister og de får et fortrinn i veien videre. Vi mener at jo tidligere man starter, jo større blir fordelen, og vi tilbyr derfor barneballett fra 4 år.

Instruktør på ballettklassene for de minste barna er Emma Heimark. Emma har gått på Musikalteater og dans på Diorama siden hun var 3 år gammel. Hun har hatt flere store roller som Tingeling i Peter Pan og danseren Iris i ungdomsproduksjonen av FAME the Musical. Emma har en helt unik og god evne til å se og ta vare på de minste barna og gleder seg masse til å undervise de minste barna i barneballett.

Danseklassene for 4.-6. klasse, 7.-9. klasse og 10. klasse+ vil bestå av en kombinasjon av jazz og teknikkøvelser fra både klassisk ballett og jazz. Dette kurset vil gjøre elevene til helhetlige, sterkere og mer teknisk gode dansere. Kurset vil også kunne forberede barn og ungdom på videre auditioner.

Instruktør på klassene er danser og musikalartist Rein Oskar Evensen. Rein Oskar har en bachelor fra Musikkteaterhøyskolen og en bachelor i dans fra Kunsthøyskolen i Oslo. Han har erfaring som utøvende kunstner fra blant annet Dyreparken i Kristiansand og fra Folketeateret i Oslo, han har også koreografert og utviklet egne danseprosjekter i Oslo. Som pedagog har han erfaring med undervisning i aldersgruppen fra 4-20 år.  Høsten 2022 og våren 2023 har Rein Oskar vært å se på Folketeateret i musikalen Matilda.

Nytt for høsten er at dansepartiene nå skal få være med på show på Sarpsborg Scene i uke 48 og vise frem helt egne dansenumre. Dette syns vi er skikkelig stas!

TIMEPLAN BARNEBALLETT

MANDAG

Barneballet 1.-3. klasse kl. 16:45-17:45

Barneballett 4-5 år (født 2018 og 2019) kl. 17:45-18:30

TIMEPLAN JAZZ og BALLETT

TORSDAG

Jazz og teknikk 7.-9. klasse kl. 17:00-18:30

Jazz og teknikk 4.-6. klasse kl. 18:30-19:30

Jazz og teknikk 10. klasse + kl. 19:30-21:00

Oppstart blir i uke 36 og kjører til og med uke 48 (høstferie i uke 40). Kurset koster kr. 1600,- for medlemmer av et teaterparti og 1800,- for ikke-medlemmer. Elever på Musikalfordypning får dansekurs for kun 1000 kr. Det er begrenset antall plasser pr. klasse. 

Musikalfordypning

Diorama ønsker å tilby et helhetlig tilbud og utvikling for alle medlemmer. Derfor er vi glade for at vi kan gi medlemmer i 4.-5. klasse og 6.-7. klasse muligheten til å trene teater to ganger i uka!! På Musikalfordypning skal elevene fordype seg i en annen musikal enn det som jobbes med på ordinær trening. Målet er å videreutvikle scenisk kompetanse, med særlig fokus på sang og koreografi. På den måten tenker vi også at spranget til ungdomsteater blir litt mindre.

Høstens kurs starter i uke 35.

TIMEPLAN MUSIKALFORDYPNING

4.-5. klasse mandag kl. 17:00-18:30

6.-7. klasse mandag kl. 18:30-20:00

Kurset følger skolens ferier, og det er derfor fri i uke 40. I tillegg blir det ikke øvelse i uke 42 på grunn av høstens ungdomsproduksjon. 

Kurset avsluttes med en visning på Glenghuset, mer info kommer.

4.-5. klasse skal jobbe med musikalen Charlie og Sjokoladefabrikken.

6.-7. klasse skal jobbe med High School Musical.

Partiet er ment som et tilleggstilbud, og skal ikke erstatte partiet barna allerede er medlem på. Det vil være mulig for medlemmer av andre teatergrupper å delta.

Pris for kurset er kr. 2500,-. Det inkluderer undervisningsmateriell og t-skjorte.

Det er et begrenset antall plasser, og det er førstemann til mølla!

IMPRO

Improteater er populært, gøy og nyttig – og det er derfor en stor glede
å kunne tilby egne kurs i improteater igjen!

Instruktør er Dioramas egen Niklas Meland Johansson, og kursene går
fra uke 36-46, med fri i uke 40 og 42.

Kurset er for 3.-7. klasse og går på mandager kl. 18:30-19:30.

IMPRO mandag 18:30-19:30

Med impro kan vi forbedre tekniske skuespillerferdigheter, utvikle
konsentrasjon og tilstedeværelse og øke tryggheten på scena. I tillegg
får man være med og skape en fantasiverden der ingenting er feil!

Det er et begrenset antall plasser pr kurs og det er mulig for medlemmer
utenfor Diorama å melde seg på. Kurset koster kr. 1600,-.

Ser her for fullstendig timeplan for høsten 2023:

TIMEPLAN

Vi ønsker alle en fin sommer og gleder oss masse til å ta i mot både gamle og nye Dioramaere i august og september.

Categories: Nyheter