IMPONERTE PÅ GLENGHUSET

Tirsdag kveld stod 15 medlemmer fra Dioramas teaterpartier på scenen på Glenghuset. Talentene hadde blitt plukket ut til å trene med skuespillerne Philip Bøckmann, som hadde vært deres instruktør for et fordypningskurs i teater. Forestillingen på Glenghuset var resultatet av 10 uker med fordypning, der fokuset var lagt spesielt på individuell utvikling.

Det individuelle arbeidet kom tydelig fram i typen nummer som ble presentert fra scenen. Av tekstutdrag kan vi nevne Ronja Røverdatter og Marikken. Her hadde det språklige arbeidet stått i fokus.

De fleste nummerne var imidlertid av den musikalske sjangeren. Publikum fikk en reise i musikalenes verden, gjennom Løvenes Konge, Jungelboken, Legally Blonde, Cinderella, Cats og Les Miserables – for å nevne noen.

Samspillet fra scenen brakte fram både latter og tårer. Og det var ikke uten grunn: Kvelden bestod av den ene imponerende fremførelsen etter den andre: Marlene Øyfoss Øverby, bare 6 år, sang Idas Sommervise så klokkerent at vi selv kunne kjenne smaken av markjordbær. Liam Solbjerg imponerte med en strålende presentasjon av Cinderella og Beatrice Lystad Akselsen lyste opp scenen med sin versjon av Naughty fra Matilda the Musical. Akselsens vokalprestasjonen, kombinert med regi, koreografi, tilstedeværelse og utstråling – for ikke å snakke om plettfri engelsk uttale – er langt over hva man kan forvente av en 12-åring!

Programmet ble toppet med en trestemt versjon av Seasons of Love fra musikalen RENT!

Det var en tydelig stolt og imponert regissør som midtveis entret scenen for å si noen ord. Beskjeden fra Philip Bøckmann var klar: “Tusen takk for at jeg har fått jobbe med en slik fantastisk dyktig gjeng – de fortjener alt de ønsker seg til jul!”

_MG_3299

Foto: Ole Martin Holmen

Categories: Nyheter