Warning: The magic method Visual_Form_Builder::__wakeup() must have public visibility in /home/dioramrx/public_html/wp-content/plugins/visual-form-builder/visual-form-builder.php on line 68

Warning: The magic method Visual_Form_Builder_Form_Display::__wakeup() must have public visibility in /home/dioramrx/public_html/wp-content/plugins/visual-form-builder/public/class-form-display.php on line 35
Meisner-teknikk med Morten Rudå - Diorama

Morten Rudå er utdannet skuespiller ved The American Academy of Dramatic Arts i New York og teaterpedagog ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har erfaring fra internasjonale- og nasjonale scener, fra drama, komedier og musikaler, fra film og TV. Rudå har jobbet på Broadway i New York og andre steder i USA hvor han blant annet har gjort produksjoner som 42nd Street og La Cage aux Folle. På norske scener som Oslo Nye Teater har han har gjort produksjoner som The Producers og Annie. Han var også med og starte The Great Garlic Girls i 1981.

Hos Diorama skal Morten Rudå holde kurs i Sanford Meisner skuespillerteknikk som bl.a. bidrar til at man opptrer mer naturlig på en scene og får naturlig dialog. Kurset er for alle over 13 år.

Meisner var en av de store teaterguruene i USA på lik linje med Stella Adler og Lee Strasberg. Alle var de på tredvetallet medlem av The Group Theatre som underviste i skuespillerteknikk som opprinnelig kommer fra Konstantin Stanislavskys lære. Meisner videreutviklet teknikken som ble kjent som Meisnerteknikken som er mest kjent for: ”God skuespillkunst er: Å reagere oppriktig og spontant på motspilles atferd fra øyeblikk til øyeblikk”. Han utviklet repetisjonsteknikken som går ut på å repetere motspillers replikker og motsatt til naturlig tale oppnås. Effekten av dette og hvor merkbart mer naturlig replikkene blir, kjennetegner denne teknikken. Meisner la vekt på indre liv og spontanitet.

Etter introduksjon av teknikken vil det bli jobbet med utvalgte scener fra film og teater.

Det første kurset 11.-13.november ble fullt på 15 minutter, så han har sagt ja til å komme en helg til! Det blir helgen 18.-20. november, påmelding her:

https://arena360.no/events/6474/7648

Dette blir veldig gøy og veldig spennende!

Categories: Nyheter