THERESE ULLAND

Instruktør for Masken, Mimen, Meno og Molto og ansvarlig for sanginnstudering på barneteater, ungdomsteater og Musikalfordypning.

Bakgrunn: Musikklinja på Greåker, med sang som hovedintrument, går grunnskolelærerutdanning 1-7 med musikk som masterfag. Sunget mye i band og har spilt roller som Bjørnemor i Rockeulven, Lucy i Thirteen the Musical og tittelrollen i Snøhvit og de syv dvergene.

Therese startet på Dioramas ungdomsparti som 16-åring. Da gikk hun på Musikklinja på Greåker, hun var en klassisk sanger, og musikal var en relativt ny sjanger. Vi fikk raskt Therese inn på «vårt spor», og da hun var 18 år fikk hun sin første instruktør jobb for partiet som da het barneteater 4-6 år.

Selv om det er vanskelig å velge ett beste minne som skuespiller, trekker Therese fram «stemninga backstage – det var alltid noe man så fram til! Vi hadde det alltid veldig gøy sammen. Men beste minnet blir nok da jeg fikk min første store rolle. Det var Snøhvit i Snøhvit og de syv dvergene.»

Som instruktør står minnet fra Dioramas 10-års jubileum sterkt: «Det ble skrevet en sang til oss og jeg fikk i oppgave å lage flerstemt kor til sangen. Jeg hadde aldri gjort noe sånt før og var ganske stressa og nervøs. Jeg husker så godt generalprøven til showet. Jeg satt langt oppe i salen på Sarpsborg Scene da koret av Dioramaere sang denne sangen. Jeg begynte umiddelbart å gråte! Både fordi jeg var stolt av meg selv, men også fordi jeg var så stolt av dem og det vi hadde fått til sammen.»

Therese er pedagog til beinmargen, og barnas utvikling er det som driver henne: «Jeg vet jo hva teater kan bety for et barn, og jeg har sett så mange barn blomstre. Fordi jeg har de aller minste barna får jeg sett dem fra starten, og hvordan de går fra å bare ville sitte på fanget til å være trygge og tøffe barn. Men jeg tror at det å få barna og ungdommene til å føle mestring er det som motiverer meg mest. Det vi gjør, og det vi lager sammen blir så sykt bra, nettopp fordi vi gjør det sammen!»

Om jobben i Diorama sier Therese følgende: «Hos Diorama får jeg holde på med det jeg liker aller best, som er sang, teater og barn! Jeg vokser veldig av å jobbe her. Jobben blir veldig variert, og det kan komme oppgaver hvor jeg tenker «Hvorfor skal jeg gjøre dette? Jeg kan jo ikke noe om det», men så får jeg det til! Det gjør noe med selvtilliten min. I tillegg så blir det en arena hvor jeg vedlikeholder og utvikler den kunnskapen jeg har. Noter for eksempel? Blitt så mye bedre på det etter at vi begynte å jobbe så mye flerstemt med ungdommene!»

Det er likevel menneskene Therese setter mest pris på i Diorama.

«Det er så mange flotte folk der. Kolleger, medlemmer og foreldre. Det er så deilig å kjenne at man er en del av et fellesskap.»

Categories: Nyheter